"Az utolsó buli szüret előtt"

 2014.08.28. 14:25

Négy napig a fiatal borászoké a tér a belvárosban: a Szent István téren, a Bazilika előtt augusztus 28-31-ig jelentősen megnő az egy négyzetméterre jutó Juniborászok száma. A II. Junibor Borünnep idén a tavalyihoz képest egy nappal tovább tart majd és Kedvenceink kóstoló délutánnal is vár mindenkit. 

szentistvanter1.jpg

"Az első ilyen buli 2008-ben volt a megalakuláskor Etyeken. Ez nekünk, borászoknak az utolsó igazi nagy buli a szüret előtt, lehetőség egy nagy találkozásra, egymással és a borszerető közönséggel is. Aztán eltűnünk egy kis időre"-mosolyog Árvay Angelika a szüreti munkákra utalva. 

A Junibor - vagyis a Fiatal Borászok Egyesülete - az utóbbi 6 évben nagykorúvá vált és felnőtt egy 4 napos minifesztiválhoz. Augusztus 28. és 31. között majdnem az összes Juniborász tiszteletét teszi a téren, a DiVino borbárban pedig megválasztják Az Év Juniborászát is, valamint a legnépszerűbb fiatal borász közönségdíjban részesül. Tavaly még csak a téren voltak a rendezvények, de a Juniborászok egyre nagyobb ismertségével idén jött az ötlet egy különálló, tematikus kóstoló rendezésére. Szombaton háromkor 29 borász 29 borát lehet majd kóstolni a Bazilikánál lévő DiVinoban.

juniborunnep_szines.jpg 

A belépés a Szent István téri Junibor Borünnepre ingyenes, míg a DiVino borbárban szombat délután megtartott kísérő program belépőjével – melyen az összes tagborász bemutatja kedvenc borát – a résztvevők teljes egészében a Junibor Egyesületet támogatják.

IMG_0512r.jpg

Bővebb információ az eseményről: www.juniborunnep.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://juniborbar.blog.hu/api/trackback/id/tr356644635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása