A Juniborászok borai közel 100 hotelben is kaphatóak szállító partnerünkön keresztül. A Baromfiudvar 2002 Kft. több, mint 4500 partner számára tette elérhetővé a fiatal borászok tételeit. Tier Lászlóval, a cég borüzletág-vezetőjével beszélgettünk.
Hány helyen kaphatóak a juniborászok borai? Milyen egységek ezek?
A Baromfiudvar 2002 Kft. Kelet-Magyarország piacvezető nagykereskedelmi vállalata. Cégünk több, mint 4500 partner számára biztosítja a működéshez szükséges élelmiszer alapanyagokat. Fő célunk a gasztronómiai, közétkeztetési- és kiskereskedelmi egységek ellátása. 2015 júniusától az éttermi egységek még szélesebb kiszolgálása érdekében portfóliónkat a bor cikkcsoporttal is bővítettük. Az első fél évben közel 100 hotelbe és étterembe szállítottuk be a Juniborász egyesület tagjai által készített tételeket.
Miért fontos, hogy minőségi borkínálat legyen?
A mai kor igényei szerint a gasztronómiában elengedhetetlen, hogy a megfelelően elkészített ételek mellé csak minőségi borok kerüljenek fel az asztalra. A juniborászok által gondos odafigyeléssel készített tételek maximálisan megfelelnek ennek az elvárásnak. Szeretnénk partnereinknek minden segítséget megadni, hogy egységeiken keresztül tudják népszerűsíteni a kulturált borfogyasztást Kelet-Magyarországon. Szakmai tanácsadással, oktatásokkal, kiegészítő eszközök biztosításával járulunk hozzá vevőink sikeres bor értékesítéséhez.
Hogy kezdődött az együttműködés és lesz-e folytatása?
A DiVino franchise budapesti és vidéki egységei magával hozták a kulturált borfogyasztás iránti vágy megjelenését. E mögé állva kezdtük meg a minőségi magyar borok forgalmazását. Szoros partneri kapcsolat alakult ki cégeink között és bízunk egy hosszú távú sikeres együttműködésben, melynek eredményeként egész Magyarországon természetessé válik a minőségi borok fogyasztása.