"Pár éve egy jótékonysági borárverésen kezdtünk el beszélgetni és álmodozni: szerettünk volna egy olyan helyet Székesfehérváron, amely még jobban felpezsdíti a város gasztronómiáját és a borszeretők találkozóhelye lehet. Beszélgetések, tervezgetések, borozások, aztán még borozások következtek, míg most itt állunk a városközpontban, a sétáló utcán, és nézzük, ahogy a helyére kerül a DiVino felirat." Így vált valóra két jó barát, Suralik Attila és Miklós Csabi álma. A székesfehérvári DiVino nyitásról Miklós Csabival beszélgettünk.
Hogy sikerült a megnyitó?
Nagyon izgalmas volt! Egyrészt nagy reményekkel álltunk hozzá, másrészt attól függetlenül, hogy Székesfehérvár a móri borvidék fővárosa, mégiscsak egy számomra szokatlan terepen kellett helyt állni. Szerencsére azonban minden a lehető legjobban sikerült, fantasztikus vendégsereg gyűlt össze. Hamar kiderült, hogy a székesfehérvári bor iránt érdeklődők tábora nem csak, hogy széles, de egy szakmailag is igen hozzáértő közösség.
Ezek szerint azóta is nagy az érdeklődés?
Várakozáson felüli. Folyamatosak a foglalások, és az első szakmai estünkre, Vesztergombi Csaba fogadóórájára is szép számmal ellátogattak. Több vendégünk is bizonygatta, hogy nagyon hiányzott már egy ilyen hely Székesfehérvárról.
Milyen az étlapotok? Hasonló a többi DiVino menüjéhez?
Nagyon sok jó étterem van Székesfehérváron, velük nem szerettük volna felvenni a versenyt, így inkább a bár-ételekre fektettük a hangsúlyt. Sajt-, sonkatálakkal, mártogatósokkal várjuk a vendégeket.
Milyen programokkal készültök?
Legközelebb a Prácser Pincészet látogat el hozzánk, december 22-én. A fogadóórák, kóstolók mellett azonban nagyon szeretnénk a város kulturális életével is összefonódni, így például már a székesfehérvári színházzal is tárgyalunk együttműködési lehetőségekről.