Meghívhatunk a konyhába?

 2011.07.31. 10:35

Gyorsfénykép a kedvenc tartózkodási helyemről, a DiVino konyhájáról, a csodák birodalmából. Ahol mindig rotyog valami finomság, ahol új ételek születnek, s ahol állandó a kisérletezgetés azzal kapcsolatban, mi ízlene nektek a legjobban. Alámerülök most a kreatív műhelyben, hogy elhozzak nektek pár pillanatképet. Amolyan konyhai hangulatjelentés lesz ez, kezdjük is a kenyérrel. Az van, hogyha kenyéren és vizen kellene élnem, ezt a kenyeret választanám. Vajjal vagy egy kis olivába mártogatva maga a mennyország.

A kenyér hajszálvékonyra vágott pirítós változata díszítő csíkokkal.

Haladjunk a zöldségek felé. Új beszállítónk a Babakert Kft. A Szeged környéki tanyán termelő cég kifejezetten mini zöldségek és salátakülönlegességek termesztésében utazik.

Termésük gyönyörű és kis méretükből adódóan sokkal finomabb, mint a génkezelt, mesterségesen megnövelt zöldségeké. A Babakert szállít majd nekünk ehető virágokat is. Ne lepődjetek meg, ha a tányéron mondjuk sarkantyúfüvet találtok.

A díszítés nem csak ehető virágokkal történik, van, hogy szakácsaink olajban hirtelen kisütnek egy kis petrezselymet.

Az ételek díszítésére egy egész hadseregnyi díszítőelem áll rendelkezésre. Íme pár belőlük. Kedvencünk a higanyként emlegetett ezüst kavicsok és a mini marshmallow (mályvacukor).

Folyékony dolgokkal is díszítünk. A tubusokból mind finom csíkok nyerhetők ki a tányérok vagy az ételek felcicomázására.

Na, ennyit a szemfényvesztésről, lássuk az ételek hogyan készülnek. A múlt héten két remek szakáccsal egészültünk ki. Az egyiküket munka közben lencsevégre is kaptuk.

Ő a Michelin csilagos éttermekben szerzett tapasztalatát nálunk kamatoztatja. Kreativitását mi és a vendégek is nagyra értékelik. Például itt ez a parmezános paradicsomos bazsalikomos virág. Welcome falatnak kiosztva a vendégek között mindig dübörgő siker.

Szintén a szóban forgó új szakácsunk kreálmánya ez a kókuszgolyó, ami rákból készül. Formája miatt a DiVino raffaello fantázianevet kapta a finomság.

Húskészítményeink.

Sonkacsendélet. Szeletek, mielőtt még sonkatállá nem lényegülnek.

A konyha a legizgalmasabb helyiség a DiVinoban, és ez nem porhintés. Mindenre fel vagyunk készülve. Ezt a tortát séfünk fél óra alatt készítette el úgy, hogy az étlapon nem szerepel a szülinapi tortarendelés. Ettől függetlenül minden igényt megpróbálunk kielégíteni.

Pláne, ha boldogság a vége.

Ma ezzel zárjuk a konyhalátogatást. Sorozatunkkal még jelentkezünk a jövőben is. A téma a munkapulton hever. Lesznek még merítések :)

A bejegyzés trackback címe:

https://juniborbar.blog.hu/api/trackback/id/tr883113129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eneska · http://kerdesek.hu/ 2011.07.31. 14:00:04

hm, muszáj elmennem, mindenhol szembetalálkozom ezzel a hellyel neten.

ZboroKrisz · http://artinterior.blog.hu/ 2011.08.01. 09:40:30

ezek a babazöldségek nagyon babák!! :))
süti beállítások módosítása