Furmint a Juniwine

 2011.09.11. 14:15

A Juniborászok szavazatai alapján 2011-ben Demeter Endre 2009-es száraz Tokaji Furmintja lett az év bora. Yeah!

2011. szeptember 2-án, Etyeken tartotta meg szokásos éves borkóstolóját a Junibor, a fiatal borászokat tömörítő egyesület. A kóstoló során maguk a borok készítői szavaztak az alábbi szavazólapon az általuk legkiemelkedőbbnek tartott tételre. A JuniWine címet kapó, 2009-es évjáratú Tokaji Furmintot egy családi pincészet, a Demetervin készítette.

A bor a Tokaj-hegyaljai Mádról származik, és a világörökség részét képező település termőhelyi adottságait mutatja. A vulkáni talaj adta karaktert a korlátozott terhelés és a kíméletes feldolgozás egyaránt segít bemutatni. A hagyományos borkészítés elemei, azaz a kézi prés, a spontán erjesztés és zempléni hordók használata tovább fokozzák a helyi jelleget. A nyertes tételt 1250/6250 forintos pohár, iletve palack áron találjátok meg a DiVinoban. Gyertek, poharazgassátok!

A díj három éve jött létre. A korábbi győztesek az egri Bolyki János és az etyeki Hernyák Tamás voltak. 

 

Fotó: Blikk/DiVino Team

A bejegyzés trackback címe:

https://juniborbar.blog.hu/api/trackback/id/tr853215834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása