Így írunk mi I.

 2012.01.17. 08:00

Tavaly ősszel feladtunk egy hirdetést a DiVino Borbár Facebook oldalán és kedvenc blogunk, az Otthon édes Facebook oldalán is, miszerint táblaírót keresünk. Számos jelentkezést kaptunk, végül olyasvalakit választottunk, aki megfelelt eredeti elképzelésünknek.

Képzőst vagy MOME hallgatót, tehát nem befutott grafikust kerestünk. Olyasvalakit, akinek nincsenek eget rengető referenciái, akinek a betűivel nincs tele a város, aki hajlandó együtt gondolkodni a DiVinoval, belehelyezkedni annak szellemiségébe és azt megismerve egy egyéni betűtípus és karakterkészlet kifejlesztésére is vállalkozik. A megoldás Mészely Ilka lett. 

Ilka nem csak egy egyedi betűtípust fejlesztett a DiVinonak, de keze alól született meg mindenki kedvence, a DiVino szórakozott külsejű Vespás karaktere. A figurát a nyáron a DiVino előtt parkírozó Vespák és az azon italozók látványa ihlette.

Ilka nem grafikus, a MOME textil szakán végzett, de a grafikus szak elvégzése is a tervei között szerepel. Ez a második alkalom, hogy teleírja a tábláinkat. Ilyenek a táblák betűk és grafika nélkül. Feketén félelmetesen üresnek hat a DiVino, nade mindjárt jönnek a betűk. Felkanyarognak a felületre és betöltik a teret.

A táblafestés nálunk bonyolult ügy. Jön a falfestő brigád, felgurítják első körben a táblafestéket, majd 2 órányi száradás után a matt zománcfestéket. Amikor a tábla teljesen megszáradt, lakkfilccel és zománcfestékkel küldi rá Ilka a feliratokat. Ez így bonyolultan hangzik és az is, de ez a legszebb megoldás.

Krétával, folyékony krétával írva fel az információt sosem kapunk ilyen szép végeredményt, és a pultban dolgozva egy óvatlan mozdulat és letörlődik egy félvállas becsapódáskor a teljes villányi borvidék, az márpedig nem cél. Gere Andi biztos nem örülne neki :)

A mostani táblaírásnál az étlap készült el elsőként, ráadásul szemben a pulttal egy egész falfelületet kapott. Rajzolás előtt egy érdekes honlap inspirált bennünket.

A Recipe look egy olyan webes felület, amely recepteket közöl, de úgy, hogy az összetevők listája és az elkészítés módja szabadkezi grafikával készül. Ez az ábrázolás megfogott minket. Ezt fejlesztette Ilka DiVino stílusban tovább. Először csak vázlatokat készített, aztán élesítette a skicceket.

Íme a táblafelület különböző nézetekből, majd részleteiben is. Szerintünk szép lett.

Reméljük neked is tetszett. Amennyiben a poszt is kedvedre való volt, csatlakozz a DiVino borszerető közönségéhez a Facebookon, méghozzá itt.

 

Fotó: DiVino Team/Recipe look, Google

 

Címkék: tábla étlap divino mészely ilka táblaírás recipe look

A bejegyzés trackback címe:

https://juniborbar.blog.hu/api/trackback/id/tr963556403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

t.o.d. 2012.01.17. 12:10:19

Eredeti, ötletes, tetszik.
süti beállítások módosítása